Vad ar skillnaden mellan polyamorosa tandem samt par i vidga relationer?

Sattet att personer ser relationer borjar byta skepnad. Det finns massa personer darbort omodern saso borjar granska att monogama forhallanden enbart inte matchar pro vad do vill innehava. Flertal fran dessa persone vander sig mo polyamory som e metod att matta baksida av underben dom letar postumt darinnanfo en forhallande. Ifall ni undersoker baksida av underben dessa relationer koper forsavitt itu nyfikenhet, kan du besta nyfiken pa forsavit dom ar dito som oppna relationer. Nar ni age gravt in i detaljerna kommer du att marka att poly-relationer ager somlig likheter tillsammans flexibel samband, andock att dom inte befinner sig desamma.

Forsta poly-relationer och inleda relationer

Bagge relationstyperna delar nagra viktiga likheter. Det forsta n bor kanna till befinner sig att bade polyforhallanden och inleda forhallanden ar typer fran konsensus utan monogami. Det befinner si genomforbar att e poly-forhallande ocksa kan besta ett oppen kondition, skad det finns somliga kritiska skillnader emellan do ett par. Nar n antagligen inneha lart de va do befinner si, blir allt meningsfullt.

Poly forhallanden

Polyamory befinner si ett kondition darborta en eller bada partner vill soka love utstott deras kondition. De vill innehava mer ann nago medspelare som de kommer att intressera sig til gangen. Det utspelar icke enbart forsavit att soka banka baver tillsammans andra personer. Det utspelar ifall att anlagga genuin liga tillsamman nago annan person sam bevara flera karleksrelationer medan.

Somliga polyforhallanden involverar nagon medlem i forhallandet som soker atskilliga partners. Andra kommer att inkludera bagg parter som soker postum manga partners. Det ar mo sam med genomforbart att de par partnerna kan tillverka intima relationer tillsammans dito manniskor, bundenhet gallande dom berorda personernas sexualitet. Vissa partners blir kar i nago polyamoros person sam kanner inte e behov av att kolla postum andra partners sjalva. Det beror egentligen bara villig individen samt va do vill hava.

Oppna relationer

En oppet kondition befinner sig egendomlig darfor det enbart befinner sig en erkannande av att ett alternativt bagg personerna i forhallandet vill efterstrava externa sexuella relationer. Det betyder att en alternativ bagg medlemmarna i forhallandet nog vill motas andra folk, sam saken da framsta motivationen kommer att existera kuttra sju. Somlig manniskor ser bringa relationer saso ett taktik att greppa sig sexuellt nojda medan som de ann kan emotionellt satsa ekonomiskt i sin huvudpartner. Forvantningarna kan dela sig till nar det innefatta bringa relationer, skad n kan betrakta de dar sasom mer sexfokuserade per forklaring.

Hurda det vidga forhallandet skall fungera befinner sig det minsann op mo individerna i relationen att bedoma. Somlig tva befinner si absolut bekvama tillsammans att debattera forsvinna sexliv tillsammans. Andra par foredrar att grepp tryta sexuella bedrifter utstott forhallandet hemliga. Det beror bara gallande om att veta va din medspelare astadkomme kommer att gora dig skarrad alternativt lite dej att besta avundas. Det har befinner si nagot sasom paret bord dryfta innan karl inleder regler for vidga forhallanden.

Dessa typer itu relationer tilltalar vissa manniskor eftersom dom befinner si mindre begransande ann monogami. Somlig persone kanner att monogami hindrar do kissbrides.com klicka här nu av att veta folja forsvinna hjartan redig. Om n inneha svar att forbli plikttrogen darinnanfo ett monogamt kondition, kan nagot sasom polyamori eller en fritt forhallande behaga dej. Detta betyder ick att polyamorosa individer alternativt mannisko i inleda relationer befinner si illojala.

Persone sasom promenera in i e icke-monogamt kondition kommer annu att veta visa sin primara delagare lov och lojalitet. Det befinner si egendomlig annu dom flesta sasom bara har kunskap bruten monogama forhallanden skulle vanta sig sig. Dessa typer fran relationer astadkomme det genomforbar pro folk att utforska forsvinna emotione utstott att bara besta begransade mo en indivi. Detta befinner si inte saken dar art av samband sasom kommer att rulla allman, andock ick heller monogami. Det utspela forsavit huruvida n vill kolla lov eller sex tillsamman manga partners alternativ forsavit en person racker stav de.